Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Kara Lahana Haşlaması

Kara Lahana Haşlaması - Sakarya

İçindekiler: 6 bağ lahana 1 kase fasulye 2 yemek kaşığı mısır unu 1 kg. kemik 3 tatlı kaşığı acı biber 2 yemek kaşığı tereyağı 12 yemek kaşığı iç yağ 2 tatlı kaşığı tuz 2 litre suYapılışı: Lahana önce yıkanır temizlenir, daha sonra elle bükülerek doğranır. Fasulyeyle beraber veya ayrı ayrı 1 saat haşlanır ve süzülür. Lahana kaynatılıp süzülmezse tadı acı olur. Kazana su koyarak bütün malzeme buna ilave edilir. Ayrıca tuzu biberi konur ve yarım saat pişirilir. Kaynak: Sakarya'nın Yemek Kültürü, Sakarya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayınları 2008