Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

İl Ormanı ve Rahime Sultan Cami Turumuz 26 Mayıs 2018

26 Mayıs 2018'in güzel bir Cumartesi günü öğleden sonra 12 km. mesafede ilimizin en yakın ormanı olan "İl Ormanı Tabiat Parkı"na 5 gönüllü bisikletçi ile çok keyifli ve eğlenceli bir tur gerçekleştirdik.

Saat 15.30'da Kenparkta toplanarak hareket ettik. Yaklaşık 30 dakika sonra İl Ormanı Tabiat Parkına giriş yaptık. Cıvıl cıvıl kuş sesleri. mis kokan çiçeklerin ve muhteşem doğanın eşliğinde doyasıya pedal çevirdik.

Etraf o kadar sessiz ve sakin di ki acaba burada kalıp iftar mı yapsak diye düşündük. Bu olmasa da en kısa zamanda burada bir iftar akşamı yapabiliriz. Mis gibi doğa ve yeşile doymak isteyenler bu doğa harikasına en kısa sürede gelmedi doyasıya pedal çevirmeli diyorum.

Bu doğa harikası yerde uzunca bir vakit geçirdikten sonra tarihi Rahime Sultan Camiine pedalladık. Tarihe meydan okuyarak bu günlere kadar ayakta kalmış. son yıllarda da restore edilmiş bu camiyi yakından görerek tarihe tanıklık ettik.

Bu alanda da vakit geçirdikten sonra bisiklet yoluna giderek Sapanca Gölü eşliğinde yine doyumsuz manzaralara karşı pedal çevirdik. Kısacası bu gün doğaya ve tarihe doyumsuz bir tur gerçekleştirdik.

Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bir daha ki turlarda görüşmek dileğiyle.

İl Ormanı (1).jpg
İl Ormanı (10).jpg
İl Ormanı (11).jpg
İl Ormanı (2).jpg
İl Ormanı (3).jpg
İl Ormanı (4).jpg
İl Ormanı (5).jpg
İl Ormanı (6).jpg
İl Ormanı (7).jpg
İl Ormanı (8).jpg
İl Ormanı (9).jpg
İl Ormanı (1).jpg
İl Ormanı (10).jpg
İl Ormanı (12).jpg
İl Ormanı (6).jpg
İl Ormanı (7).jpg
Rahime Sultan Cami (1).jpg
Rahime Sultan Cami (2).jpg