Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Çaltıcak ve Poyrazla Gölleri Turimiz 24 Kasım 2017

24 Kasım 2017'nin yine güzel bir gününde güzelliklerle dolu bir memlekette evde oturmak bize yakışmaz diyerekten Emre ile birlikte düştük yollara. İlk olarak 14 km. mesafede yer alan Çaltıcak Gölüne pedal çevirdik.

Göle vardığımızda su seviyesinin yüksek ve temiz olduğunu, balıkçıların da buralarda kendilerine yer edinerek balık tuttuklarını gördük. Emre ile bende de mtb bisikleti olduğundan mtb özgürlük sloganı ile girmediğimiz patika ve orman kalmadı.

Hele ki sonbaharın son günlerinde yere düşmüş yaprakların üzerinde bisiklet sürmek o kadar keyifli ki tarifi mümkün olmayan mutluluk yaşatıyor insana. Gölün yansıma görüntüsü ve hala zamana meydan okuyan doyumsuz böğürtlenlerini burada görmek bizi çok mutlu etti.

Bu güzel ve sakin alanda çok kalmak isterdik ama daha gideceğimiz bir yer daha var. O yerde İlimizin Milli Parkı olan Poyrazlar Gölüydü. Hemen hiç vakit kaybetmeden gölün Söğütlü kısmından olan arka yoldan içeriye giriyoruz.

Son baharın tüm güzellikleri bu yola da vurmuş, hele ki doyumsuz yaz kış demeden akan doğal kaynak suyu var ki içenin ömrüne ömür katan doyumluktaydı. Dokusu bozulmamış orman bitki örtüsü içerisinde rengarenk yollarda özgürlüğe uçarcasına pedal çevirdik.

Poyrazlara girerken kimsecikler yoktur diye düşündük ama yanılmışız, çadır kuranlar, yürüyen gezginler ve piknik yapan aileleri burada görmek bizi şaşırttı bir yandan da sevindirdi. Yazdan kalma gölün görkemi olmasa da doğal bitki örtüsünü sonuna kadar korumıuş.

Bütün ağaçların yapraklarının neredeyse tamamı yere dökülmüş durumda, durum böyle olunca bu güzelliklerde pedal çevirmemek olmaz değil mi? merak etmeyin sizler adına doyasıya pedal çevirdik.

Burada uzunca bir vakit geçirdik, salıncaklarda çocuklar gibi sallandık, kendimizi doğanın kalbine bıraktık. O bizi içerisine biz onu gönlümüze çektik. Toplamda 40 km.lik bir parkuru tamamladık ama aldığımız zevk 300 km.ye değerdi.

Bu güzel günü de çok şükür kazasız belasız bir şekilde tamamladık. Bir daha ki turlarda görüşmek dileğiyle

Çaltıcak (1).jpg
Çaltıcak (2).jpg
Çaltıcak (3).jpg
Çaltıcak (4).jpg
Çaltıcak (5).jpg
Çaltıcak (6).jpg
Çaltıcak (7).jpg
Poyrazlar (1).jpg
Poyrazlar (2).jpg
Poyrazlar (3).jpg
Poyrazlar (4).jpg
Poyrazlar (5).jpg
Poyrazlar (6).jpg