Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tarihi Şeyhmuslihittin Camii Turumuz 15 temmuz 2017

15 Temmuz 2017'nin güzel bir Cumartesi gününde, öncelikle 15 Temmuz Şehitlerini anma etkinliğine katıldık. Bu anlamlı ve güzel etkinliğin ardından 6 gönüllü bisiklet dostumuz ile birlikte bir farklılık olsun diyerek bir rota belirledik ve şehir merkezine 35 km. mesafede yer alan Kaynarca İlçesine hareket ettik.

Kaynarca'ya giderken gidiş yönünde rüzgar hep bizi cepheden karşıladı ve hızımızı oldukça etkiledi, çıkış vaktimizde 17.00 gibi oldukça geçti. Her şeye rağmen hiçbir şeye aldırış etmeden yola koyulduk. Aramızda birde Peter Sagan, Bora, Ersin Yılmaz vardı, bu sözü kendisine yakıştırmamın nedeni toplamda 80-90 km. lik yokuşu bol olan parkuru mtb bisiklet ile ortalama 30 tempoya yakın bir seviyede tamamladı, bu günün tebrikini ve yıldızını kendisine veriyoruz. 

Nihayetinde Kaynarca'ya varıyoruz. Buradaki uğrak mekanımız olan bir tesiste yemek ve ihtiyaç molası veriyoruz. Molanın ardından geri mi dönsek yoksa buralara kadar gelmişken birde tarihi camimi görsek diye düşündük. Öyle böyle derken bu güzel camiyi görmeye karar verdik. Kaynarca'dan 4 km. uzakta Topçu Mahallesinde yer alan bu 600 yıllık caminin adı Şeyhmuslihittin Cami, şu anki hali restore edilmiş durumda ve çevre düzenlemesi de yapılarak mükemmel hale getirilmiş.

Yolunuz bu taraflara düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ederim. Kaynarca'dan 4 km. mesafede dedim ama yolun 3.5 km.si hep yokuş ve tırmanmaydı, inanın bütün bu yokuşlara değdi, nedeni ise öyle görkemli manzaralar vardı ki, büyülenmemek etkilenmemek elde değildi, zaten bunu görsellerde de göreceksiniz. İnanın hiç ayrılmak istemedik. 

Nihayetinde tarihi camiye varıyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi tüm görkem ve güzelliği bize adeta bir çiçek gibi sundu. Hem burada yatanlara hem de ahrete göçmüş olan tüm geçmişlerimize dualar ihsan eyledik. ALLAH kabul etsin. Duaların ardından cami ve çevresindeki güzellikleri gezdik. Bu güzellikleri de fotoğraflayarak sizlere sunduk. Umarım beğenirsiniz.

Burada uzunca vakit geçirdikten sonra hava kararmadan dönüş yoluna geçiyoruz. Dönüş yolu demişken konunun başında rüzgarın karşıdan estiğinden bahsetmiştim, aynı rüzgarı bu sefer arkamıza alarak adeta 40 km. lik yolu 1 saat 15 dakikaya sığdırdık. Dönüşte kısacası tek rakibimiz Türk Hava Yolları idi. 

Kazasız belasız süper bir gün ve süper bir tur geçirdik. Bu günün kahramanları, Recep Eşref ÇINAR, Kadir TESVİYECİ, İsmail KARSLI, Erkan TANK, Harun GEMİCİOĞLU ve Ersin YILMAZ idi. Değerli yorumlarınızı esirgemeyiniz. Bir daha ki turlarda görüşmek dileğiyle.

Şeyhmuslihittin Camii (1).jpg

Şeyhmuslihittin Camii (10).jpg
Şeyhmuslihittin Camii (11).jpg
Şeyhmuslihittin Camii (12).jpg
Şeyhmuslihittin Camii (13).jpg
Şeyhmuslihittin Camii (14).jpg
Şeyhmuslihittin Camii (2).jpg
Şeyhmuslihittin Camii (3).jpg
Şeyhmuslihittin Camii (4).jpg
Şeyhmuslihittin Camii (5).jpg
Şeyhmuslihittin Camii (6).jpg
Şeyhmuslihittin Camii (7).jpg
Şeyhmuslihittin Camii (8).jpg
Şeyhmuslihittin Camii (9).jpg