Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Nehirkent-Nahirland Turumuz 17 Temmuz 2017

17 Temmuz 2017'nin yarı kapalı, yarı yağışlı, yarı da açık bir akşam gününde şehir merkezine 8 km. mesafede Erenler İlçesine bağlı Nehirkent Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Nehirland isimli tesise keyifli bir bisiklet turu gerçekleştirdik. 

İlk olarak Erenler Belediyesi bünyesinde yakında hizmete girecek olan güzel bir park var, bu parkı biraz gezerek sizler için fotoğrafladım. İlk izlenimlerim olarak şunları söylemek isterim. Park gerçekten çok güzel olmuş, tam bittiğinde muazzam olacağına kesin gözüyle bakıyorum. İnşallah bir gün bu parkta çay içmek bizlere de nasip olur. Bu güzelliğin ardından hiç vakit kaybetmeden Nehirland'a doğru yola koyuluyorum.
Tesise girer girmez hemen atların bulunduğu alana giderek birkaç kare fotoğraf çektim. Ardından da tesis etrafında turlamaya gezintiye çıktım.

Aradan 5-10 dakika geçmemişti ki Emin'de yanıma geldi. Birlikte etraftaki güzellikleri görmeye ve burada yer alan hayvanları seyretmeye koyulduk. Bir baktık ki nehir kenarında sazlıkların arasında yatmış kocaman bir yayın balığı, hemen atladık Sakarya Nehrine, Emin bir yandan ben bir yandan kaçmasın diyerek iyice köşeye sıkıştırdık, allem ettik kallem ettik yayın balığını elle yakalamayı başardık.

Daha sonra bu balığı tesise götürdük ve tarttırdık. Tam 8.5 kğ geldi. Hemen bir sürü insan kalabalığı yanımıza geldi, işletme sahibi balığı bize satarmısınız dedi. O an balığı yakalamanın sarhoşluğunun etkisiyle ne yapacağımızı şaşırdık. Biraz düşündükten sonra belli bir ücret karşılığında yayın balığını işletme sahibine sattık. Kısa günü bol kazançlı bir şekilde kapatmış olduk.

Böyle şans ancak kırk yılda bir gelir, sizde ancak bu yazıyı okuyunca bu işin palavra olduğunu bizimde balığı havuzdan çıkardığımızı anlayacaksınız.)))) Balığı elle yakalamadık ama elle tuttuk yani))) şaka bir yana hemen birkaç kare fotoğraf çekerek bu anı ölümsüzleştirdik. 

Tesis bünyesinde her türlü imkan var. Nehirland ismiyle internette arama yaptığınızda web sitesine ulaşabilirsiniz. Güzel ve huzur dolu bir mekan. Yolunuz düşerse tavsiye ederim. Bisikletçi olduğunuzu söylerseniz ikramlarda bulunuyorlar. Unutmadan bu Temmuz ayının 26'sında Sarı Bisiklet burada çadırlı 500 kişinin bisiklet topluluğunu ağırlayacak. Bu organizasyonda tabi ki bizlerde olacağız. Ayrıntıları etkinlik olarak sayfamızda duyuracağız. 

Tesisten sonra iki tane de göl keşfi yapıyoruz, buranın ayrıntılarını şimdilik vermiyorum. Daha sonra inşallah. Bu gün bana Emin Atik eşlik etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Kazasız belasız güzel ve keyifli bir akşam turu geçirdik. Bir daha ki turlarda görüşmek dileğiyle


Nehirland (1).jpg
Nehirland (10).jpg
Nehirland (11).jpg
Nehirland (12).jpg
Nehirland (13).jpg
Nehirland (14).jpg
Nehirland (15).jpg
Nehirland (16).jpg
Nehirland (17).jpg
Nehirland (18).jpg
Nehirland (2).jpg
Nehirland (3).jpg
Nehirland (4).jpg
Nehirland (5).jpg
Nehirland (6).jpg
Nehirland (7).jpg
Nehirland (8).jpg
Nehirland (9).jpg