Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Müezzinler Okçular Göleti Turumuz 17 Haziran 2017

17 Haziran 2017'nin süper bir Cumartesi gününde buluşma noktamız olan Kentpark'tan daltonlar misali Şehir merkezine 32 km. mesafede Kaynarca İlçesine bağlı Müezzinler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Müezzinler Göletine diğer adı Okçular Göletine pedal çevirdik.

Hava bisiklet sürmek mükemmeldi. Tahmini olarak 15:40 gibi Kentparktan Camili yolunu takip ederek, Yenikent Devlet Hastanesi yol ayrımından Kaynarca yoluna dönüş yaptık.

Rüzgar giderken kuzeyden estiğinden temkinli ve kendimizi yormadan yolumuza devam ettik. Ramazanda oruçlu bisiklet sürmek zor olduğundan fazla enerji ve su kaybı yaşamamak için kendimizi zorlamadık. Bu sözü dönüş yolu için söylemiyorum. Çünkü dönüşte rüzgarı arkamıza aldığımızdan çok keyifli ve süratli bir dönüş gerçekleştirdik.

Yolun kalitesini söylemeye gerek bile duymuyorum çünkü mükemmeldi. Hele yolculuk boyunca gördüğümüz manzaralar varya işte o adeta bizi bizden alıp derinlere götürdü. Ömrümüze ömür katan doğal güzellikler ve manzaralar eşliğinde özgürlüğe pedal çevirdik.

Gölete vardığımızda her geçen yıl daha da keyifli hale gelerek gelen misafirlere daha iyi hizmet sunmak adına yenilenmiş tesis ve çevresi görüyoruz. Bu tesis yaz-kış açık. Yemek ihtiyacını karşılayacak imkanlara sahip, özellikle mangalcıların ve balıkçıların en uğrak yerleri arasında, kendin pişir kendin ye bile var. Bunun yanı sıra üstü kapalı alanı da mevcut. Asırlık ağaçların altında da oturma ve yemek yeme yerleri var. Elektrik, wc ve çeşme mevcut. çadır kurmak içinde çok uygun arazi şartlarına sahip.

Gölet ise bütün ihtişamını gözler önüne seriyordu. Manzaranın görkemli güzelliğine ve doğallığına kendimizi atarak ortamı neşelendiriyoruz. O kadar kıpır kıpırız ki hiç ayrılmak istemedik. Çocuklar gibi şendik. Hele orada yer alan orman dokusu yok mu, samimi söylüyorum Acarlar Longozu'ndan daha güzeldi. Öyle güzel kuşlar ve kuş sesleri vardı ki büyülenmemek elde değildi.

Burada kuş sesleri eşliğinde uyumamamak için kendimizi zor tuttuk. İnşallah uzun bir zaman diliminde bu duyguyu buraya tekrar gelerek yaşarız. Gerçekten tarifsiz anılarla ve anlarda doluydu. Burada yaklaşık olarak 1 saat kadar vakit geçirdikten sonra dönüş yoluna geçiyoruz. Geldiğimiz yoldan geri dönerek toplamda 60 km. civarından kazasız belasız muhteşem bir tur gerçekleştiriyoruz.

Bu turun kahramanları ise, Yavuz AKOVA, Mehmet KOLCU, Recep Eşref ÇINAR, İsmail KARSLI, Mehmet Emre EŞİTEK, Sinem KARABAŞOĞLU ve Emre ERSÖZ'dü. Emeği geçenlere ve katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir daha ki turlarda görüşmek dileğiyle

Okçular Göleti (1).jpg
Okçular Göleti (10).jpg
Okçular Göleti (11).jpg
Okçular Göleti (12).jpg
Okçular Göleti (13).jpg
Okçular Göleti (14).jpg
Okçular Göleti (15).jpg
Okçular Göleti (16).jpg
Okçular Göleti (17).jpg
Okçular Göleti (2).jpg
Okçular Göleti (3).jpg
Okçular Göleti (4).jpg
Okçular Göleti (5).jpg
Okçular Göleti (6).jpg
Okçular Göleti (7).jpg
Okçular Göleti (8).jpg
Okçular Göleti (9).jpg